Довгий час я думала, що зварити гарний бульйон то справжнє мистецтво. Мої спроби як правило перетворювалися на неапетитну каламутну воду з сумнівним ароматом, а м'ясо було сухим і твердим. Саме через це я купувала швидкими розчинними супами, хоча завжди мріяла про ту саму ароматну, золотаву та прозору страву, яку можна було скуштувати в гарних закладах.
Прорив стався, одного разу я натрапила в інтернеті на сайт
https://masterdoma.vinnytsia.ua/. Ресурс вражав різноманіттям рецептів! Вивчаючи кулінарні знахідки, я знайшла потрібний — «Рецепт яловичого бульйону з галушками». Варто зазначити, що я зосередилася виключно на бульйоні, сам рецепт бульйону став для мене відкриттям.
Ось як усе відбувалося:
1. За рецептом з [я придбала яловичину на кістці — найкраще для цього підходить гомілка. Поклала м'ясо в каструлю та залила холодною водою, повністю зануривши продукт.
2. Довела воду до кипіння на великому вогні. Обов'язково слід — прибрати утворений накип, що утворився. У минулому я пропускала цей крок, і бульйон виходив каламутним.
3. Зменшила вогонь до мінімуму, щоб вода ледь-ледь тремтіла. Додала цілу цибулину, корінь моркви, запашний лавровий лист, духмяний перець і дрібок солі. Варилося це все протягом трьох годин, не знімаючи кришки.
4. Відокремила рідину від залишків овочів та кісток. Переді мною постав ідеально прозорим, з красивим бурштиновим відтінком і запахом, що дражнив ніс, що в домі запахло справжнім домашнім затишком.
Відтоді я готую цей бульйон часто і залюбки. Його використовую як базу для крем-супів та заправок, чи просто самостійною стравою, яку я сервірую з рубаною зеленню та сухариками. І кожного разу, коли кушту свого кулінарного шедевру, я думками повертаюся на той веб-ресурс, завдяки якому я пізнала магію ідеального бульйону.